A nyári szünet végéhez közeledve a fenntartónak köszönhetően az óvoda dolgozói, a hozzátartozóik és a közfoglalkoztatásban dolgozók segítségével nagy munkába fogtak. Az éves nagytakarítás mellett megújult az óvoda udvara, új, színesebb festést kaptak az udvaron található játékok, ezzel is még barátságosabbá, gyermekközpontúvá téve az óvodát. Külső segítséggel sokat dolgoztunk, hogy a gyerekeket biztonságos és otthonos játszóudvar várja. Megtörtént a játékok balesetmentesítése, valamint az árnyákot adó házikók új tetőt és festést kaptak. Megújultak a csoportszobák, minden óvó néni egyedi dekorációt készített, ezzel is igyekeztek az életkori sajátosságokat szemelőt tartva még otthonosabbá varázsolni a csoportszobákat, segítve ezzel az óvodába való beilleszkedést, valamint a szülőktől való elválást.  Munkánk segítésére kialakítottunk egy kis dolgozó szobát ahol megbeszéléseinket lebonyolíthatjuk.

Nemcsak az óvoda és környezete lett szebb ez alatt a néhány nap alatt, de a dolgozók számára is hasznos volt. Megtapasztalhattuk a közös munka örömét. Együtt gondolkozva, egymást segítve készülhettünk fel a ránk váró feladatokra.

Igyekeztünk olyan óvodát varázsolni, amiben a gyerekek biztonságban lehetnek és vidám, örömmel teli napokat tölthetnek el  a  2017-18 -as tanévben.

Tokárné Paskó Gyöngyi

óvónő

Vélemény, hozzászólás?