Intézményünkben június 2-án emlékeztünk meg a Nemzeti Összetartozás Napjáról. Ezen alkalomra elkészült iskolánk legújabb emlékműve, a Trianoni emlékmű. A munkálatokat Kovács János tanár úr fogta össze, és köszönet illeti a segítségért Mezőzombor Község Önkormányzatát, Radó Béla polgármestert, valamint  Zahuczki László mezőzombori lakost, Ferenczi István karbantartót és iskolánk 8. osztályos tanulóit. Az ünnepi megemlékezésre a műsort Szűcsné Magyar Anikó és Nagy Attila állították össze. A rendezvény végén tanulóink érdeklődéssel mentek az emlékműhöz és tanáraiktól kaphattak választ az esetlegesen felmerült kérdéseikre.

Iskolánkban június 7-én tartottuk az osztálykirándulásokat, amelyen az alsó tagozatosaink közül az elsősök kivételével minden osztály részt vett. Úti céljuk Nyíregyháza volt. Itt a Múzeumfaluban és a Vadasparkban tettek látogatást, mely utóbbit több,  mint 70%-os kedvezménnyel tekinthették meg tanulóink. A felső tagozatos gyerekek osztályonként más-más helyre látogattak el. Voltak, akik Tokajba vagy Tarcalra, voltak  akik Sárospatakra mentek. 3 osztály az iskola illetve Mezőzombor területén szervezett programokat.

Június 17-én elballagtak a 8. osztályos tanulóink. Az ünnepséget a szakadó eső miatt a tornateremben kellett megtartanunk. Bár Kovács János tanár úr, aki a ballagó osztály osztályfőnöke volt súlyos betegsége miatt előreláthatólag nem tudott részt venni a ballagáson, mégis  a gyerekek legnagyobb meglepetésére és örömére eljött és végig kísérte őket utolsó útjukon. Igazgató Úr beszédében kiemelte: “Minden embernek joga van ahhoz, hogy próbálja megválasztani életét. Aki törekszik a választásra, az előbbre jut, aki pedig csak vár és nem tesz semmit, az lemarad.” A beszéd elhangzását követően a ballagó nyolcadikosok egy-egy szál virággal kedveskedtek tanáraiknak. A ballagási műsort Szűcsné Magyar Anikó, Sváb Judit, Nagy Zsolt és Nagy Attila állították össze.

Vélemény, hozzászólás?