Minden évben elérkezik a várva várt május, ezzel együtt a hónap utolsó hete, amikor a gyermekeinket ünnepeljük. A jeles hagyományt óvodánk is szívesen építette be az óvodai nevelés alapprogramjába.

Hiszen mint az óvoda dolgozói, egész évben azon dolgozunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az intézményünkben, a játékkal fejlődjön a személyiségük. Az idei évben külön említésre méltó, hogy az óvodavezetőnk egyéni elképzelése alapján egy teljes hetet ölelt át  gyermeknapi rendezvényünk. A gyermekhét elnevezést kapta, hiszen egész héten nekik illetve róluk szóltak a programok. A pedagógusok már hetekkel előtte elkezdték a készülődést, beszerezték a rendezvény lebonyolításához szükséges eszközöket, alapanyagokat.

A hét indításaként az óvoda udvarát tettük minél színesebbé, ezt közösen oldottuk meg színes lufikkal és krepp papírból készített díszekkel. A keddi napon a szerencsi tűzoltóságról érkeztek meg hozzánk a tűzoltó bácsik, akik bemutatót tartottak a munkájukhoz szükséges felszerelésekről. Ezt követően a vízsugarat is megmutatták, amivel oltani tudják a tüzet. A gyerekek nagy örömére beülhettek a tűzoltóautóba, hallhatták azt szirénázni. Másnap a Szerencsi Rendőrkapitányság egyenruhás munkatársa jött el a gyerekekhez. Szintén megmutatta nekik a munkája során használt eszközöket. Csütörtökön összegyűltünk az óvoda egyik csoportszobájában, ahol rajzfilmet vetítettünk, közben pattogatott kukoricát csemegézhettünk. A következő két napban sorversenyeket rendeztünk a csoportok között, ahol minden gyermek nyertes volt, hiszen egyformán kijárt a jutalom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Sok-sok édesség mellett a dajka nénik frissen sült csörögefánkkal kedveskedtek nekünk.

A hét zárásaként közös tánccal zártuk a hetet.

Reméljük elnyertük a tetszésüket és ezt a hagyományt minden évben megtarthatjuk.

 

Molnár Gréta
óvó néni

Vélemény, hozzászólás?