2015 május 1-én került sor a II. Mezőzombori Majálisra. A nap fénypontja az új közösségi tér átadása volt. Az ünnepségen Dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő volt a díszvendég, aki Radó Béla polgármesterrel avatta fel az új közösségi teret.
Nagy örömünkre ismét gazdagodott községünk egy gyönyörű térrel, amit ezen a napon adtak át rendeltetésének. A teret Lippai György esztergomi prímás-érsekről nevezték el, akit a korabeli dokumentumok zombori grófként emlegetnek.

A beruházás a „Világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó községek fejlesztése” projekt keretén belül valósult meg.A projekt összköltsége 50 millió forint volt.Ebből került megvalósításra egy minden igényt kielégítő, esztétikus, a környezetbe illeszkedő buszmegálló a hozzá tartozó buszöböllel. 30 db kandeláber biztosítja a közvilágítást, virágtartókat, pihenőpadokat helyeztek ki, ezer tő virágot ültettek. A projekt 3000 négyzetméter térburkoló lerakásához nyújtott anyagi fedezetet. A tér újabb közösségi színtérként szolgálhat a jövőben a község lakóinak.

Vélemény, hozzászólás?