Ha nyári szünet, akkor nyári tábor!  Június 24-28-ig öt nagyon mozgalmas és élménydús napot töltöttünk a közel 30 gyerekkel Hajdúdorogon a Jurta táborban.

Szombaton reggel 9-kor volt az indulás busszal a Kapocs Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épülete elől. A táborba Halász Eszter, Borainé Glonczi Katalin, Fercsákné Varga Melinda kísérte el a gyermekeket éjjel-nappali ügyeletet tartva  nekik.

A gyerekek 7-16 éves korosztályban voltak jelen. Az 5 nap alatt fő mottónk volt a csapatépítés, a közösségformálás, az önállóságra nevelés. A gyerekek aktívan részt vettek a takarításban, étkeztetésben is.

 Számtalan programlehetőség közül választhattak, de természetesen ötleteiket is figyelembe vették a programok össze állításánál. A mindennapi fürdés és tisztasági verseny mellett volt: activity party,  ismerkedési est, csapatépítő játékok, pólófestés, tánctanulás, kerékpár verseny, lovaglás, duatlon, futóverseny, úszóverseny, divatbemutató, éjszaki fürdőzés, éjszakai bátorságpróba, kézműves foglalkozás, számháború, focibajnokság, kötélhúzás, koktélparty, palacsintasütés, tanyalátogatás, gyertyaöntés, disco, csillámtetoválás készítés, átalakító show, csajos-kuckó stb.  Balesetmentesen, élményekkel  feltöltődve ért véget a tábor, ahol a gyerekekkel  közösen tervezgettük a jövő nyarat és a tábori programokat.

Kapocs Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai