2015 május 1-én került sor a II. Mezőzombori Majálisra. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan egy kitűnően megtervezett és szervezett rendezvényen vehettek részt a község lakói és az idelátogató vendégek. A virágba borult Béke-park adott otthont az egész napos programnak. A legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki megtalálta a neki megfelelő szórakozást, vagy aki csak egyszerűen pihenni és nézelődni vágyott, az sem csalódott.

Gyönyörű környezetben állították fel a májusfát, mely igazán nagy technikai bravúrnak számított.Kivonultak a gyerekek szórakoztatására az ugráló várak, melyek mindig nagy sikert aratnak. Az óvoda dolgozói kézműves sátorban foglalkoztatták a kicsiket. A nagyobbaknak sportversenyt szerveztek, mely osztatlan sikert aratott a versenyzők és a szurkolók körében is. .

A sportversenyen 4 csapat indult, a következő helyezések születtek:

1.helyezés a Gézengúzok csapata, vezetőjük: Halász Eszter

2. helyezés az Ifjú Titánok csapata, vezetőjük: Polyák Péterné

3. helyezés az Atomcsibék csapata, vezetőjük: Csepely Krisztina

4. helyezés a Fehér tigrisek csapata, vezetőjük: Szabó Lászlóné

Már kora reggel elfoglalták helyüket az előzőleg jelentkezett és regisztrált csapatok, akik zsűri előtt bizonyították főzési tudományukat. A versenyen 6 csapat indult. A zsűrit a településen élő szakácsok 5 fős csapata alkotta: Tóth Jánosné, Csengő Józsefné, Dendel Jánosné, Nagy Barnabásné és Bodnár Istvánné.

A zsűri döntése alapján a következő helyezések születtek:

1. helyezett a Refi csapat ,vezetőjük: Orosz István

2. helyezett a T.M.E. csapata, vezetőjük: Maczó Tamás

3. helyezett a Mezőzombor-Somotor baráti csapata, vezetőjük: Csatlós Csaba

Főzött még az „Őszülő boszorkák” csapata, a „Tűzről pattant

menyecskék” és a „Szépkorúak” csapata. A győztes csapatok értékes ajándékkosarat kaptak jutalmul. De azok sem maradtak éhen, akik nem neveztek be a főzőversenybe, mert az Önkormányzat minden mezőzombori lakost megvendégelt : sült kolbászt, kenyeret és mustárt ajándékozott a konyhai dolgozók szervezésében az éhségük csillapítására.

A nap fénypontja az új közösségi tér átadása volt. Az ünnepségen Dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő volt a díszvendég, aki Radó Béla polgármesterrel avatta fel az új közösségi teret.

Nagy örömünkre ismét gazdagodott községünk egy gyönyörű térrel, amit ezen a napon adtak át rendeltetésének. A teret Lippai György esztergomi prímás-érsekről nevezték el, akit a korabeli dokumentumok zombori grófként emlegetnek.

A beruházás a „Világörökség részét képező tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó községek fejlesztése” projekt keretén belül valósult meg. A projekt összköltsége 50 millió forint volt.

Ebből került megvalósításra egy minden igényt kielégítő, esztétikus, a környezetbe illeszkedő buszmegálló a hozzá tartozó buszöböllel. 30 db kandeláber biztosítja a közvilágítást, virágtartókat, pihenőpadokat helyeztek ki, ezer tő virágot ültettek. A projekt 3000 négyzetméter térburkoló lerakásához nyújtott anyagi fedezetet. A tér újabb közösségi színtérként szolgálhat a jövőben a község lakóinak.

Délután bábszínházba invitálták a gyerekeket, majd kezdetét vette a fergeteges néptánc-bemutató. Hogy könnyedebb műfaj is jelen legyen a kínálatban, hastánc-bemutatóval szórakoztatták a majális résztvevőit. A sort sláger-mix zárta az egyre kellemetlenebbé váló időben. Este eleredt az eső, így nagy bánatunkra a várva-várt koncert elmaradt.

Összességében azonban elmondhatjuk: településünk nagy dolgokra képes önzetlen, odaadó munkával, összefogással. Ékes bizonyítéka ennek ez a rendezvény. Köszönet érte mindazoknak, akik időt és fáradságot nem kímélve részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban.

A rendezvényről készült további képek ide kattintva megtekinthetőek