Gyönyörű környezet, ragyogó idő, kitűnő programok, tökéletes szervezés-dióhéjban így lehetne összefoglalni a 2014 május elsején megrendezésre került Mezőzombori Majálist.

 

A község központjában elhelyezkedő Béke-kert adott otthont az egész napos vígasságnak. A minden apró részletre kiterjedő tervezésnek, szervezésnek köszönhetően maradandó élményekkel térhetett haza minden ide látogató.

Kora reggel elkezdődött a sürgés-forgás a községben. A helyi kórus tagjai vidám énekszóval kocsikáztak végig a település utcáin, megfelelő hangulatot teremtve a szórakozni vágyóknak. Már kora délelőtt hosszú sor kígyózott a regisztrációs sátor előtt. Itt vehette át minden mezőzombori lakos a tombolajegyként szolgáló sorszámozott karkötőt,valamint az ételjegyet. 10 órakor elkezdődött a májusfa állítás, amit hatalmas ovációval fogadtak a résztvevők. A két hatalmas májusfa alatt vidám műsorral köszöntötték a falu lakóit a helyi óvodások. Ezután kezdetét vette az önfeledt szórakozás! Volt ott családi sportvetélkedő, ugráló várak a gyerekeknek, lufi, arcfestés, főzőverseny, kézműves foglalkozás, lovaglás , szabadtéri játékok, egészség sátor stb. A kulináris élvezetekre vágyók igényeit büfék, vattacukros, fagyis, melegkonyha elégítette ki. Nemes gesztusként a Községi Önkormányzat minden mezőzombori lakost megvendégelt egy adag sült kolbásszal és ásványvízzel. A település által működtetett konyha szakácsai a falu címerével ellátott kötényben sürögtek-forogtak, sütötték kora délelőttől késő délutánig a kolbászt, közel 1000 adagot.

14 órakor Radó Béla polgármester köszöntötte a majálison megjelenteket, a testvértelepülésről – Szomotorról – érkezett vendégeket, majd eredményhirdetés következett. Kihirdették a családi sportverseny és a főzőverseny eredményeit. A helyezettek értékes jutalmat-ajándékkosarat- kaptak. Ezután a Diri-Dongó együttes, majd a Babszem Jankó Szinház szinészei léptek szinpadra. A Cairó együttes koncertje előtt még egy vidám Zumbázás is szórakoztatta a résztvevőket.

A nap zárásaként kisorsolták a túrakerékpárt, amit egy helyi lakos nyert meg. Őszinte elismerés illeti azokat a szervezőket, rendezőket, segítőket, akik önzetlen munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy településünkön egy ilyen nagyszabású rendezvény megvalósuljon.