2017.szeptember 8-9-én immáron 4. alkalommal rendezték meg a kétnapos Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt. A megnyitón Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára kihangsúlyozta, örömére szolgál, hogy Miskolcon óriási rendezvényen kerül bemutatásra az önkormányzatok kitartó, gondos szakértelemmel elért eredményei.

A több, mint 100 kiállító között Mezőzombor is képviseltette magát. Standunkat leginkább saját termesztésű zöldségeinkkel díszítettük. A településünkön megtermelt konyhakerti növényeink elsődleges célja, hogy a közétkeztetésben résztvevők asztalára mindig friss, szezonális zöldség kerüljön.

Az esemény egy nagyszerű lehetőség az önkormányzatok számára, hogy bemutassák , a közfoglalkoztatásra kapott támogatással felelősen gazdálkodtak és valódi értékeket teremtettek.

A programok keretein belül pár éve beszerzésre került egy kényszerkeverő gép és sablonok, melyek segítségével már sok -sok négyzetméter térkövet tudtak legyártani dolgozóink. Ezekből parkolók, kapubeállók, járdák és nem utolsó sorban árkok burkolása valósult meg. De számos kisebb-nagyobb munkagép-árokásó gép, MTZ 820, Foton 454 kis traktor, fűnyíró, fűkasza- került megvásárlásra. Bár ezeket a kiállításon nem áll módunkban bemutatni, de nélkülük mára már elképzelhetetlen lenne a mindennapi feladataink ellátása.

A látogatóknak a helyi amatőr csoportok előadásai és gyermekprogramok mellett lehetőségük volt a települések megismerésére, az általuk készített termékek kóstolására és vásárlására is. A kiállított termékek kiváló minősége a legjobb bizonyítéka annak, hogy ezen foglalkoztatási forma hatékony és jó irányba halad.

Kovács Lívia

Vélemény, hozzászólás?