Idén is megünnepeltük a községünkben már hagyománnyá vált Idősek Napját! Közel háromszáz időskorú mezőzombori lakos fogadta el meghívásunkat a szívet melengető, kellemes hangulatú eseményre.A köszöntő műsor után vacsorával  és egy kis édességcsomaggal kedveskedett a mezőzombori Önkormányzat a szépkorú vendégeknek. Itt köszöntötték az ötven éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat is. Radó Béla polgármester köszöntőjében így szólt az idősekhez:

Kedves vendégeink, tisztelt meghívottak!

Köszönöm, hogy elfogadták meghívásunkat!

Tisztelettel köszöntöm Koncz Ferenc képviselő urat, Szerencs város polgármesterét, szlovákiai testvértelepülésünk Szomotor község első emberét Juhász János polgármester urat és a testület tagjait, valamint a történelmi egyházak képviselőit Hegedűs Aranka tiszteletes asszonyt, Tóth Mihály görög katolikus parókus urat és  Szűcs Zoltán katolikus plébános urat akit ezúton szeretnék bemutatni Önöknek, mivel nem rég érkezett községünkbe. Mindannyiunk nevében szeretnék a plébános úrnak jó munkát és egészséget  kívánni a lelkipásztori munkájához.

Az Idősek Világnapján szeretettel gondolunk mindazokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Minden évben egyszer köszöntjük őket, de szeretetüket, bölcsességüket, segíteni akarásukat az év minden napján érezzük Ebből az alkalomból szeretném Önöket köszönteni Mezőzombor Község Önkormányzata nevében.
A legkülönfélébb életutakon jutottak el idáig: Szép és keserű tapasztalatok, örömök és csalódások nyomán az  élet igazságát biztosan többféleképpen fogalmaznák meg.

A mi feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan
életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra
az öregkorhoz méltó derűs életet. A család gondoskodása
mellett a társadalomnak is mindent meg kell tenni
azért, hogy a megérdemelt pihenés éveiben megkapják mindazt a támaszt, mely megszépítheti, teljesebbé teheti
napjaikat. Vigyáznunk kell rájuk, segíteni őket, hogy a
hosszú évek kemény munkája után megkapják azt az anyagi
és erkölcsi támogatást amellyel örömteli életet élhetnek.
Nemcsak ezen a napon, hanem mindig meg kell tenni mindent
azért, hogy érezzék, fontos részei az életünknek és
nem hagyjuk magukra őket.
Szüleink, nagyszüleink mosolya és gondoskodása most is
rengeteg erőt sugároz felénk, az ő kitartásuk, szeretetük
felbecsülhetetlen kincs számunkra.
Az idősek világnapja jelzi, hogy belátjuk és vállaljuk: az öregedés, az öregkor beláthatatlanul sokféle, amely sokféle előnyt, ugyanakkor sokféle feladatot, kihívást, felelősséget jelent a fiatalok számára is. Ez az élet, életünk teljességének titka. Az időskorúak tapasztalatát át kellene venni, mert ők tudják mi a jó, amit tovább adhatnak és ismerik a rosszat is, amit el kell kerülni a következő generációknak. A bölcsesség az Önök szívében van. Ha tehetik mondják el unokáiknak, dédunokáiknak, tanítsák, neveljék őket, mert ezek a jó tanácsok érnek majd hasznos tettekké. Jó lenne, ha az év minden napján ugyanilyen figyelem és szeretet övezné a szépkorúakat. Későn ébredünk rá, hogy elillan a nap, az óra, a perc, tehát maradjanak mindig a figyelem középpontjában és mosolyogjanak. Né szégyelljék a ráncaikat, hiszen a ránc az a hely, ahol a mosoly lakozik. A mosolygós arcú idősektől pedig a mi napjaink is szebbek lesznek.
Köszönettel tartozunk
a hosszú évek alatt végzett becsületes munkáért és jó
egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak.