Mezőzombor Község Önkormányzatának szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, 2017.07.15.-én a mezőzombori Csülökfesztivál.

A fesztivál keretén belül kívánjuk megrendezni a IV. Csülökfőző versenyt, melyre ezennel hívunk és várunk minden gasztronómia iránt érdeklődő lakosunkat, baráti társaságokat, intézményeket, önkormányzatokat, civil szervezeteket.

A főzőverseny ideje: 2017.07.15. (szombat)

Helye: Mezőzombor, Béke kert

A nevezés rendje: Nevezni 6 fős csapatlétszámmal lehet, előzetes bejelentkezés alapján, 2017.07.10. -ig, a jelentkezési lap kérhető a vargamelinda1020@gmail.com  e-mailről, vagy személyesen a Kapocs Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál, Mezőzombor, Rákóczi u. 38. szám alatt.

A versenyen csülökből készült ételeket kell főzni.

Az ételekhez a kenyeret és a következő eszközöket: sátor, evőeszköz, tányér, szalvéta ill. 100 adag étel elkészítéséhez szükséges 16 kg nyers vagy füstölt csülköt a Mezőzombor Község Önkormányzata biztosítja. Egyéb alapanyagokat: bab, krumpli, káposzta, hagyma, fokhagyma, só, bors, paprika, zsír/olaj, …..stb a nevezők saját maguk biztosítják!

Az ivóvizet, az 1 db pavilont, 1 db asztalt, az áramot a szervezők biztosítják. Kérjük a nevezőket, hogy a részükre szükséges padokat, székeket hozzák magukkal.

 

A nevezők biztosítják :

 • a pavilon díszítését
 • az ételkészítéshez szükséges üstöt
 • hosszabbítót ha szükséges
 • gázpalackot, égőfejet
 • elektromos készüléket
 • 1 db 34A, 183 B és C típusú egységtűz oltására alkalmas hordozható tűzoltó készüléket.

 

Fával történő tüzelési mód, szabadtéri tűz használata TILOS!!!

A csapatok a jelentkezési lap aláírásával elfogadják a részvételi feltételeket és azoknak maradéktalanul eleget tesznek. A főzőcsapatok vállalják , hogy biztosítják a vendégek számára a kóstolási lehetőséget és 15 óráig elszámolnak minél több , de legalább 60 db kóstoló jeggyel, Fercsákné Varga Melindánál, a zsűri pavilonja melletti asztalnál.

Az elszámolt kóstoló jegyek mennyisége  nagyban befolyásolja az ételek minősége mellett a helyezéseket. Az a csapat aki nem számol el a 60 db  jeggyel, az nem vehet részt a díjazásban.

A szervezők a csapatok eszközeit, felszerelését ellenőrzik. A csapatoknál tartalék gázpalack a főzés helyszínén nem lehet.

Az elkészített ételek zsűrizésben vesznek részt. Az ételeket szakértő zsűri értékeli majd.

 1. díj: 100.000 Ft
 2. díj:   50.000 Ft
 3. díj:  25.000 Ft

Ezen kívül az értékelés során különdíjakat adunk át, melyek tárgyjutalom és oklevél.

Különdíjak:

 • a község legjobb séfje.
 • a legvidámabb
 • a legkreatívabb
 • a legszellemesebben bemutatkozó csapatok.

A leghumorosabb társaságoknál az étel és a csapat rigmusokban szedett bemutatását értékeli a zsűri.
Minden résztvevő csapat emléklapban részesül.

 

Fontos tudnivalók a főzés napjára!

Főzés napján a résztvevőnek legkésőbb 08:00 óráig kell a részükre kijelölt helyet elfoglalni. Csapatonként egy autóval lehet behajtani a kijelölt parkolóhelyre a behajtási engedély kártya felmutatásával.

Egyéb gépkocsikkal más kijelölt helyeken lehet parkolni. A pavilonok kiosztása a jelentkezés sorrendjében történik majd.

Az ételnek 13 órára kell elkészülnie. A zsűrizés a zsűri által megadott szempontok szerint zajlik majd. (minden csapat saját edényében, saját igényeiknek megfelelő díszítéssel tálaljon)

A nyersanyag átvétele:

Helye: 3931 Mezőzombor Kölcsey út 7. (az Általános Iskola konyhája)

Ideje:  2017.07.14. péntek 15:00-17:00 között illetve

2017.07.15. szombat 07:00-08:00 között.

A nevezők itt kapják meg a behajtási engedélyt és a 6 db ingyenes karszalagot a főzőversenyre.

A főzőversennyel kapcsolatban bővebb felvilágosítást a 06/20-263-1213-as telefonszámon vagy a vargamelinda1020@gmail.com e-maílon kérhetnek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, akik kellemes hangulatban és finom illatok és ízek között szeretnék eltölteni a Csülökfesztivál szombati gasztronómiai perceit!

Mezőzombor, 2017-06-13

Szervezők

Vélemény, hozzászólás?