A Mezőzombori Református Egyházközség hírei /Május – Június/

A Majális nem múlhat el főzőverseny nélkül…. így ebben az évben is volt, és mi idén is indultunk. A Refi csapatot Orosz István Nagytiszteletű úr koordinálta, aki az elmúlt évben a Csülök fesztiválon elnyerte a „Falu Séfje” címet. A Bakonyi sertéspörkölt tarhonyával elnyerte a zsűri tetszését, és elnyertük az első helyezést.

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntöttük az Istentisztelet keretein belül. Ebből az alakalomból a Zenés kis csoportunk meghívást kapott a Bodrogkeresztúri Gyülekezetbe is az anyák napi Istentiszteleten szolgáltunk énekkel, zenével.

Május 27-én gyülekezetünk néhány tagjával részt vettünk a REFORMÁCIÓ500 Egyházkerületi rendezvényén Miskolcon. Csodálatos élmény volt abban a nagy közösségben együtt énekelni, imádkozni, hálát adni!

Május 28. a Konfirmáció vasárnapja volt, amikor három fiatal tett fogadalmat az ünnepi Istentisztelet alkalmával Isten színe előtt, a gyülekezetben szeretteik körében. Elkötelezték magukat, hogy mostantól, mint felnőtt tagjai a gyülekezetnek hűséges követői lesznek az Úr Jézus Krisztusnak.

Június 4-5 Pünkösd ünnepe volt, amikor konfirmandusaink először vettek Úrvacsorát. Legátus is érkezett gyülekezetünkbe, a Sárospataki Református Teológiáról. Ő végezte az igehirdetés szolgálatát az ünnepi Istentiszteleteken.

A hónap végén, június 28-án, a Ricsén szervezett Presbiteri Konferencián vett részt Presbitereink küldöttsége. Ez az alkalom is a Reformáció 500. évfordulójának jegyében telt.

Hála Istennek az alkalmakért, a lehetőségekért, amikor épülhetünk egymás hite által, amikor erősödhetnek közösségeink! Soli Deo Glória!