A Mezőzombori Kórus 35 évvel ezelőtt alakult. Az alapító tagok közül sajnos sokan már nincsenek közöttünk, vagy idősek vagy betegek. Hálás köszönet nekik a kórus létrejöttéért és fennmaradásáért. Jelenlegi létszámunk 18 fő. Karnagyunk Nagy Attila, aki kiváló szakmai tudással, nagyon lelkiismeretesen, örömmel készít fel bennünket a szereplésekre. Minden ünnepségen fellépünk, legyen az nemzeti vagy egyházi ünnep. Legutóbb augusztus 20-án léptünk fel a református templomban tartott ünnepségen. Örömmel járunk a próbákra, fellépésekre mindannyian, mert nagyon szeretünk énekelni. Kórusunk fellépéseivel gazdagítja és színesíti községünk rendezvényeit, ünnepségeit.
A Csülökfesztiválon mi is beneveztünk a főzőversenybe. Káposztás-csülkös bablevest főztünk. Nagyon finom volt, egy különdíjat is nyertünk. Örültünk neki, e mellet ráadásul még nagyon jól szórakoztunk is, hiszen egy összeszokott, kiváló közösséggé formálódtunk az évek során.
Minden évben meghívjuk a képviselő testületet, a községünk elöljárót, a minket támogatókat egy vacsorára, ahol köszönetünket fejezzük ki a támogatásért, és természetesen egy jó nótázásra is meginvitáljuk vendégeinket. A kórusunk szeretettel hív és vár új, énekelni szerető tagokat, hogy gondoskodjunk a megfelelő utánpótlásról.
Fenyvesi Józsefné

Vélemény, hozzászólás?