A Mezőzombori Általános Iskola részt vett a Szerencsi Tankerületi Központ által szervezett művészeti fesztiválon, főzőversenyen

Jubileumi, tizedik évfordulójához érkezett az éven a szerencsi Országos Csokoládé Fesztivál. A fesztivál a korábbi évek hagyományai szerint három napos rendezvény volt. Pénteken délutántól koncertek, majd szombaton és vasárnap egész napos programok zajlottak Szerencs belvárosában.

Idén két plusz elő rendezvénnyel egészült ki a fesztivál: augusztus 23-án az Experidance címében és színvonalában is fergeteges produkcióját láthatta a közönség, majd másnap augusztus 24- én a Szerencsi Tankerületi Központ rendezésében tartott Művészeti Fesztivál a Rákóczi-vár kertjében, amihez főzőverseny társult, ahol közel ötven csapat vett részt.

A főzőversenyen az intézmény vezetősége és nevelőtestülete teljes létszámmal vett részt, ahová 12 tanulót is elvittünk, hogy a kulturális rendezvénybe bepillantást kaphassanak. A tanulók utaztatását a rendezvényre a Mezőzombori Önkormányzat biztosította, valamint a főzéshez szükséges eszközöket. A főzéshez az alapanyagot az iskola biztosította.

Az intézmény pedagógusai tárkonyos csirkemell ragut főztek, ami nagyon jól sikerült, jó ízűen fogyasztották a gyerekek és a pedagógusok, valamint az odalátogató vendégek.

Nagy izgatottsággal vártuk a délutáni eredményhirdetést a gyerekekkel együtt, ami nem volt hiába való, hiszen külön díjazásban részesült a Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskola főzőcsapata.

Köszönjük a részvételi lehetőséget a szervezőknek, ami lehetőséget nyújtott a részt vevőknek, hogy a tanévkezdés előtt kialakuljon a közösségi szellem, a jó hangulat az intézmények alkalmazottjai és tanulói között.

 

Tóth Zoltánné

igazgató-helyettes

Vélemény, hozzászólás?