Mezőzomboron  2017. június 10-én  50 éves osztálytalálkozót szerveztünk a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában 1967-ben végzett 8. osztályos tanulói részére. Nekem jutott az a megtisztelő, önként vállalt és nem könnyű feladat, hogy a még életben lévő „ öregdiákokat” felkutassam és a találkozóra invitáljam. Mindenkit sikerült felkutatnom és megtalálnom, volt ,akit csak a találkozó előtt néhány héttel.
A találkozóra a még életben lévők közül eljöttek 21-en, igazoltan távol maradtak 8-an és lélekben velünk voltak 13-an.
Az osztálytalálkozóra elfogadta meghívásunkat Kiss Péterné nyugalmazott iskolaigazgató, Slezsák Mihályné , nyugalmazott iskolaigazgató, volt tanító nénink és Reviczky Mihály tanár úr, akit felkértünk az ünnepélyes osztályfőnöki óra megtartására.
A találkozó 10 órától vette kezdetét, melyre sorban érkeztek az öreg diákok és a meghívottak.
Nagyon megható volt, ahogy megismertük egymást és mindenkit sikerült beazonosítani.
Az osztályfőnöki óra kezdetén 1 perces néma felállással emlékeztünk meg az 50 év alatt elhunyt osztálytársakról, tanárainkról, majd 1-1 mécsest gyújtottunk.
A vendégek köszöntése után Kiss Péterné elénekelte nekünk a Kell még egy szó című dalt, majd megkezdődött a „ feleltetés”. Az öregdiákok számot adtak az eltelt évek alatt történtekről, életük alakulásáról. Majd a vendégek is beszámoltak az 1967 óta eltelt időről, az osztállyal, valamint az iskolával kapcsolatos emlékeikről. A beszámolók után a „fiúk” minden „lánynak” egy gyönyörű vörös rózsával kedveskedtek, amit örömmel fogadtunk.
Az osztályfőnöki óra után Kiss Péterné bemutatta nekünk a gyönyörűen felújított általános iskolát. Ezt követően a feldíszített ebédlőben, közösen elfogyasztottuk az ünnepi ebédet, ami mindenkinek nagyon ízlett, hiszen Tóth Jánosné Erzsike szinte lakodalmi ebédet főzött nekünk és tálalt elénk.
Az ebédet követően az iskola udvarán közös fényképet készítettünk a részvevőkről, majd utána elfogyasztottuk a csodaszép és nagyon finom, erre az alkalomra készült és a ballagási tablóképpel ünnepivé varázsolt tortát, amit Juhász Sándorné Marcsuka készített nekünk. A találkozó késő délután ért véget, még maradtunk volna, de indult a vonat, és sokan az ország másik végéről jöttek a találkozóra.
Remélem minden résztvevőnek kedves emléke lesz ez az 50 éves osztálytalálkozó.
Köszönöm azoknak, akik segítségemre voltak a szervezésben, lebonyolításban.
5 év múlva ismét-TALÁLKOZUNK!

Feketéné Simkó Éva

Vélemény, hozzászólás?