Iskolánkban egy éve foglalkozunk a Sport Poha-Rak játékkal.  A felsős gyerekek sokan jelentkeztek erre, amely képességfejlesztő játék, új sport és oktatási program is egyben. A poharazás tartós művelése nagyban elősegíti a jobb és bal agyfélteke aktivizálódását, együttműködését, a kétoldalúság kialakulását. Kiváló szabadidősport, amely minimális helyigénnyel elősegíti művelője fejlődését, alkalmas kiváló csapatépítésre, együttműködés kialakítására csoportok között is. Kiválóan alkalmas a szem és kéz koordináció kialakítására, fejlesztésére és javítására.

Az elmúlt egy év alatt heti egy órában volt lehetőségük a tanulóink felkészítésével foglalkoznunk. A gyerekek kiválóan fel vannak szerelve sporteszközökkel.  Húsz gyermek számára biztosított a felszerelés, poharak és időmérő órák.

Az éven egy alkalommal vettünk részt iskolák közötti  versenyen, ahol csapatversenyben nem szerepeltünk igazán fényesen, de egyéni versenyben elértünk több első, második és  harmadik helyezést is a különböző versenyszámokban. A jó eredmények serkentőleg hatottak a gyerekek tevékenységére, aktivitására. Egyre többen akarnak a csapat tagjai lenni.

Bodnár Bertalan tanár bácsi

Vélemény, hozzászólás?